Gebaksdozen

Of het nu gebaksdozen, taartdozen, gebaksdoosjes of taart verpakkingen worden genoemd, in alle gevallen gaat het om de juiste verpakking voor gebakjes, taarten, muffins, of welk ander overheerlijke product, gemaakt door banketbakkerij of patissier. Het gaat erom dat al deze producten in de juiste taart doos wordt verpakt.

Wij, de Beer Verpakkingen, hebben ruim 30 jaar ervaring met het leveren van gebaksdozen. In deze ruim 30 jaar hebben wij enorm veel ervaring opgedaan en veel kennis opgebouwd. Zodoende kunnen wij onze klanten uitstekend informeren en begeleiden naar de keuze van de beste verpakking voor hun patisserie. In de periode voorafgaand aan het bepalen welke gebaksdozen of taartdozen de juiste voor onze klanten zijn, maken we een zorgvuldige inventarisatie van de wensen en eisen die onze klanten aan de gebaksdozen en taartdozen stellen. Het is van het grootste belang dat deze eisen en wensen goed en duidelijk in kaart worden gebracht. In alle gevallen zullen wij onze klanten, telefonisch of tijdens een persoonlijk gesprek alle relevante vragen over de verpakkingen stellen, alvorens we zijn aanbeland bij het taart dozen kopen.

de Beer Verpakkingen boterletterdoos Dutch Delicious.jpg
de Beer Verpakkingen gebakdoos Banketbakkerij Borgman.jpg

Groot assortiment

Gaat het om kleine hoeveelheden, hebben wij een groot assortiment waaruit onze klanten een keuze kunnen maken. Taartdozen bestellen uit ons standaard assortiment is een vlot verlopend proces. Als de formaat keuze van de kartonnen taartdoos is gemaakt is deze veelal direct uit voorraad leverbaar zodat de levering binnen enkele werkdagen plaatsvindt. Blijkt het gekozen formaat onverhoopt op het moment van bestellen niet leverbaar te zijn, geven wij duidelijk aan wanneer de nieuwe voorraad van deze kartonnen taartdoos beschikbaar is en de taartdoos weer leverbaar. De afname aantallen van deze standaard taartdozen zijn relatief laag. Op basis van de verpakkingseenheid per taart doos kunnen deze worden besteld. De verpakkingseenheid verschilt per formaat taart doos en varieert tussen de 100 en 300 stuks. Onze standaard collectie gebaksdozen is voorzien van een dessin. Geen druk schreeuwerig dessin, maar een stijlvol ontwerp wat veelal goed aansluit bij overige verpakkingen die in gebruik zijn.

Liever voorzien van een eigen logo?

De gebaksdozen, taartdozen, gebaksdoosjes en of taart verpakkingen voorzien van een eigen logo is een traject wat wij heel graag samen met en voor u uitvoeren. Allereerst wordt de juiste afmeting van de taartdoos vastgesteld. Wij hebben de beschikking over een uitgebreid assortiment stansmessen waaruit onze klanten vrijwel altijd hun formaat keuzes kunnen maken. Mist de juiste en gewenste afmeting tussen de beschikbare stansmessen, kunnen wij vanzelfsprekend een geheel eigen formaat taartdoos leveren. Daartoe wordt dan een nieuw stansmes gemaakt. Staat de afmeting van de taartdoos vast, adviseren wij u graag over de diverse bedrukkingsmogelijkheden. Of een ontwerp nu een één kleuren druk betreft of full colour, al uw wensen in deze kunnen worden gerealiseerd. Ook zijn er diverse drukverdeling-technieken die kunnen worden toegepast zodat uw gepersonaliseerde verpakking nog meer uitstraling krijgt. Wij verzorgen voor u de digitale opmaak van de bedrukking, doen u voorstellen of werken de ideeën die u hier over heeft voor u uit. Het opmaken van deze bedrukkingsvoorstellen wordt professioneel uitgevoerd door de grafische vormgeefster waarmee wij samenwerken. Indien gewenst of noodzakelijk, schuift zij graag (naam noemen??) aan tijdens de voorbesprekingen die wij met u voeren. Door bij deze voorbesprekingen aanwezig te zijn kan zij zich goed inleven in de wijze waarop de uiteindelijke bedrukking de perfecte weergave is van wat u, onze klant, wil uitstralen.

de Beer Verpakkingen gebaksdoos Lunchcafe Jans.jpg
de Beer Verpakkingen gebakdoos IJssalon Mariola.jpg

Gebruik van de gebaksdozen, taartdozen en gebaksdoosjes

Naast de tijd die wij samen met u steken in het vast stellen van de juiste bedrukking, zullen wij ook ingaan op het gebruik van de gebaksdozen, taartdozen, gebaksdoosjes en of taart verpakkingen. Dit mag een ogenschijnlijk voor de hand liggende vraag zijn; immers de verpakkingen zijn nodig voor het verpakken van uw gebak en taarten. Natuurlijk is dat de eerste eis die er aan de taart verpakkingen wordt gesteld. Toch zijn er wel degelijk meerdere aspecten die wij vooraf goed met u zullen doornemen, omdat deze van grote invloed zijn op de uiteindelijke uitvoering van uw taart doos of taart verpakking. Zo zullen wij u altijd de vraag stellen of de gevulde taart verpakking de vriezer in gaat. Is dat inderdaad het geval zal er bij de productie van uw taart verpakking gebruik gemaakt worden van zogenaamd vriezer bestendig karton. Dit karton heeft een bewerking ondergaan waardoor het minder vocht opneemt. Wanneer de patisserie uit de vriezer wordt gehaald en gaat ontdooien komt daar altijd vocht bij vrij. Dit vocht zal door het standaard karton waarvan de taart verpakkingen normaal gesproken worden geproduceerd, worden opgenomen. Hierdoor verliest het karton zijn stevigheid en wordt slap. De taart doos biedt de inhoud niet langer de bescherming die nodig is, iets wat natuurlijk ten alle tijden moet worden vermeden! Gaan de gevulde taartdozen de vriezer in moeten deze dus worden gemaakt van het daarvoor geschikte vriezer bestendige karton.

Specifieke eisen

En is er vanwege de specifieke eisen die aan de taart doos worden gesteld een andere (niet standaard) karton soort nodig, wordt deze hiervoor ingekocht. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er flink wat taartdozen op elkaar gestapeld worden. De draagkracht van het karton moet toereikend zijn zodat de onderste taartdoos niet beschadigd raakt en indeukt. Voor een dergelijk gebruik is de standaard karton dikte, die varieert tussen de 250 -350 gr/m², niet voldoende en wordt er zwaarder karton ingekocht voor de productie van de taartdozen.
Een speciale karton aankoop vindt altijd plaats op basis van de minimale bestelling die voor de betreffende karton soort geldt. Afhankelijk van de karton specificaties gaat het hier veelal om een aanzienlijke hoeveelheid karton waaruit uw taart verpakkingen worden geproduceerd.

de Beer Verpakkingen Kerst kransdoos Banketbakkerij Van Dijk.jpg