Bonbonverpakkingen

Als de bonbons op de werkbank klaar liggen, rest de chocolatier, patissier of banketbakker nog één ding, het door hem / haar met zoveel zorg bereidde product te verpakken in een mooie bonbonverpakking. Het aanbod bonbon verpakkingen is ronduit enorm te noemen. Heel veel aanbieders van bonbondoosjes verdringen zich op het internet, buitelen over elkaar heen met het bieden van kortingen, speciale aanbiedingen en last minute deals. Zo op het oog wellicht allemaal heel aantrekkelijk en zeker als het om lage prijzen gaat is de verleiding al snel groot om deze scherp geprijsde bonbon verpakkingen te bestellen. Natuurlijk komt het voor dat zo’n snelle goedkope aankoop de juiste is. Een afnemer met een beperkt budget en die niet zo zeer aan meer kwaliteit hecht, dan voldoet een eenvoudige bonbon verpakking in zo’n specifiek geval prima.

Bonbonverpakkingen.jpg
de Beer Verpakkingen bonbonverpakkingen Pompadour.jpg

Pakkende uitstraling

Gaat het de chocolatier, patissier of banketbakker om de pakkende uitstraling die hij / zij, zijn / haar bonbons wil meegeven dan zijn er toch echt heel wat meer criteria die een rol spelen bij het selecteren van de juiste bonbonverpakking. Wij ‘de Beer Verpakkingen’ zijn van mening dat wij de chocolatier, patissier of banketbakker bij dit selectie proces uitstekend kunnen ondersteunen. Met meer dan 30 jaar ervaring, opgedaan met het ontwikkelen van bonbonverpakkingen, kunnen wij hen als geen ander adviseren over welke bonbon verpakking het allerbeste aansluit bij de bonbons en hoe men zich in de markt door middel van de juiste verpakking van de massa onderscheidt. Allereerst luisteren wij goed naar de wensen en ideeën die onze klanten zelf hebben en wat naar hun mening de best bijpassende bonbonverpakking is. Steeds meer ervaren wij dat onze klanten hier zelf al goed en lang over hebben nagedacht. Dan is het aan ons om deze ideeën en wensen om te zetten naar een mooi eindproduct; namelijk de ideale bonbon verpakking voor onze klant. De mogelijkheden zijn, zo lijkt het soms, oneindig. Keuzes in vormen, uitvoeringen, ja / nee gebruik van interieurs, bedrukkings mogelijkheden, toevoegingen zoals een opvulkussen om de bonbons tegen beschadiging te beschermen en ga zo maar door. Over al deze opties zullen wij u, onze klant, helder en duidelijk informeren.

De ideale bonbonverpakkingen

Tijdens de gesprekken die wij met onze klanten voeren om tot de ideale bonbon verpakking te komen, laten wij concrete voorbeelden zien van vergelijkbare bonbondoosjes zodat beetje bij beetje de eigen verpakking vorm gaat krijgen. Na deze eerste besprekingsronde zijn alle specificaties van de bonbon verpakking vastgesteld en kunnen wij onze offerte uitwerken en uitbrengen. Elke offerte die wij uitbrengen wordt zo compleet mogelijk opgesteld zodat alle kosten die van toepassing zijn bij de productie van een eigen bonbonverpakking duidelijk en inzichtelijk worden.

Is het offerte traject afgerond een geeft onze klant aan dat hij / zij hiermee verder wil maken wij vrijwel altijd eerst een voorbeeld van de verpakking conform de formaat specificaties zoals die zijn vastgesteld. Het is van groot belang dat de maatvoering van de bonbon verpakking voorafgaand aan de definitieve productie wordt gecontroleerd. De bonbondoosjes bestellen kan pas plaatsvinden als deze check is uitgevoerd.

de Beer Verpakkingen binnenzijde bonbondoos Huize Van Wely.jpg
de Beer Verpakkingen 25 vaks bonbondoos Cacao.jpg

Bedrukking van de bonbonverpakking

De tijd die nodig is voor het maken van het voorbeeld van de verpakking wordt gebruikt om de bedrukking van de bonbonverpakking vast te stellen en uit te werken. Natuurlijk weer in goed gezamenlijk overleg. Vaak heeft een klant al een beeld hoe hij / zij wil dat de bedrukking er uit moet komen te zien. Wij werken deze ideeën vervolgens uit en zorgen voor digitale drukproeven. Heeft een klant geen idee van de bedrukking gaan wij op basis van het logo en eventuele overige teksten aan de slag met het maken van een bedrukkingsvoorstel. Hiervoor werken wij samen met een grafische vormgeefster. Ook al hebben wij heel veel ontwerpen over ons bureau zien gaan, hebben wij bij het zien van een logo veelal direct een beeld voor ogen hoe de bedrukking er uit kan komen te zien, een bedrukking ontwerpen en digitaal opmaken is een vak apart wat wij natuurlijk, en in ons geval, aan een vakvrouw overlaten.Dit gehele traject voorafgaand aan de daadwerkelijk productie van de bonbonverpakkingen neemt al snel enkele weken in beslag. Dat lijkt wellicht ‘verloren’ tijd. Echter uit ervaring weten wij dat deze periode van het allergrootste belang is om er voor te zorgen dat het eindresultaat exact is wat onze klant(en) er van verwacht(en). Het samen met hen goed doornemen van de vele opties die er zijn, de voor en nadelen die er aan keuzes ‘kleven’, alle afwegingen en keuzes moeten zorgvuldig worden gemaakt en genomen. Alleen zo wordt het eindresultaat een succes.

Ruim 30 jaar vakkennis

In de afgelopen 30 jaar hebben wij, de Beer Verpakkingen, vele chocolatiers, patisserieën en banketbakkers tijdens dit proces naar de eigen maatwerk bonbon verpakking mogen begeleiden, adviseren en inspireren. Veel van deze klanten die ooit hun eerste bonbonverpakking bij ons aan tafel vorm zagen krijgen, zijn nog altijd onze klant. Daar zijn wij oprecht trots op en geeft aan waar wij naar streven: langdurige relaties met onze klanten. Het door de jaren heen elkaar nog beter leren kennen stelt ons in de gelegenheid onze klanten nog beter te kunnen adviseren op het gebied van bonbonverpakkingen. Of de behoefte nu een eenvoudig bonbon doosje is, of is de wens een hele luxe bonbondoos, wij voorzien onze klanten altijd van een advies op maat.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het voor de u als chocolatier, patissier of banketbakker is om in contact te komen met een partij die goed naar uw verpakkingswensen luistert, u vervolgens adviseert wat voor u de beste bonbon verpakking is. Wij ‘de Beer Verpakkingen’ kunnen en willen deze rol heel graag voor u vervullen. U mag van ons de beste begeleiding verwachten die u in dit traject nodig heeft. De communicatie lijnen met ons zijn kort, helder en efficiënt. Geen ellenlange keuze menu’s als u ons belt, maar direct contact met iemand die precies weet waarover u belt. Uw vragen worden snel, helder en duidelijk beantwoord.