Chocolade verpakkingen

De cacao plantage, het begin van chocolade. Daar waar de cacaobonen met veel zorg en vakmanschap worden geteeld. Deze plantages bevinden zich in de landen gelegen rondom de evenaar. Omdat de cacaoboom geen direct zonlicht verdraagt worden ze meestal onder schaduwbomen geteeld. Deze veelal hoge bomen met een brede kroon, zorgen voor de benodigde schaduw, waaronder de cacaoboom goed kan groeien en vrucht zal dragen.

Chocolade verpakking in de perfecte verpakking

Uit de pit van de cacaobonen wordt de chocolade gemaakt. Dit is een samenstelling van cacaoboter en cacaomassa, aangevuld met suiker. Zo ontstaat de pure-, melk- en witte chocolade. Sinds 2018 is daar een nieuwe variant aan toegevoegd, de roze chocolade. Het zijn deze vier producten die voor de chocolatier, patissier en banketbakker de basis vormen voor heel veel heerlijke producten, zoals bonbons, repen, koekjes enz. Het is op dit moment in het productie proces dat wij, de Beer Verpakkingen, een rol van betekenis gaan vervullen. Wij zorgen er voor dat al deze mooie producten de perfect bijpassende chocolade verpakking krijgen.

de Beer Verpakkingen Hemelse Stenen verpakkingen ArtiChoc_1.jpg
de Beer Verpakkingen enveloppe verpakking Belyzium Artisan Chocolat.jpg

Chocolade verpakking: Ook maatwerk met bedrukking

Als wij samen met onze klant een maatwerktraject starten gaan wij met elkaar ‘aan tafel zitten’, luisteren wij heel goed naar de ideeën die onze klanten hebben over chocoladedoosjes en bespreken wij alle mogelijke opties die er zijn. Doen voorstellen en dragen ideeën aan en dat blijken er altijd weer veel meer dan onze klant vooraf voor mogelijk had gehouden. Chocoladedozen kunnen worden uitgevoerd in diverse materialen, zoals duplex (een karton soort), massief karton (denk hierbij aan de zogenaamde schoenendozen) of kunststof. Voor het bedrukken van een maatwerk chocolade doos zijn er diverse mogelijkheden. De bedrukking van de chocolade verpakking varieert van een 1 kleuren druk tot een full colour. Als drukveredeling zijn er ook diverse mogelijkheden, zoals een folie druk en spot uv. En voor wie een reliëf in de chocoladedoos wil laten aanbrengen is er de mogelijkheid van een pragdruk. Dan wordt een veelal klein deel van de bedrukking met een zgn blindstempel aangebracht en ligt dat deel van de bedrukking als een reliëf bovenop de verpakking. Als het model van de maatwerkverpakking is bepaald, volgt de volgende stap in het traject; het maken van een model. Dit doen wij zodat onze klant de chocolade verpakking kan testen op (vooral) de juiste maatvoering en constructie.

Goedkeuring van uw Chocolade verpakking/chocolade doos

Na goedkeuring van het model wordt op basis van de digitale stansmestekening het ontwerp gemaakt. Dat kan door onze klant zelf worden uitgevoerd, veel vaker komt het voor dat wij de opmaak van het ontwerp voor onze klant verzorgen. Het enige wat onze klant hoeft te doen is ons digitaal zijn / haar logo aan te leveren en ons zijn / haar wensen te laten weten ten aanzien van de bedrukking. En zijn er geen specifieke bedrukkingswensen komen wij met voorstellen. Van de bedrukkingen worden vervolgens digitale drukproeven gemaakt die ter goedkeuring aan de klant worden voorgelegd. Vraagt een project om daadwerkelijke drukproeven van de bedrukking, verzorgen wij die vanzelfsprekend ook. Het traject van het maken van deze proeven vergt echter wel extra tijd. De afweging ja / nee drukproef wordt dan ook altijd in goed gezamenlijk overleg met onze klanten gemaakt.

de Beer Verpakkingen venster bonbondoos Soetenso.jpg
Chocolade verpakking of chocolade doos.jpg

Chocoladedoos maatwerk of niet, altijd met duurzame gedachten

Natuurlijk gaan wij in dit voorbereidende traject niet voorbij aan het maken van duurzame keuzes. Dat geldt voor zowel de te gebruiken materialen als de uitvoeringen van de chocoladedoosjes. Wij streven er altijd naar dat de chocolade verpakkingen efficiënt zijn in het gebruik en vermijden we een teveel aan materialen. Waar mogelijk ontwikkelen wij samen met onze klanten een chocolade verpakking die gebruikt kan worden voor het verpakken van meerdere van zijn / haar chocolade producten. Dat heeft als grote voordeel dat er van de maatwerk chocolade doos een hoger aantal kan worden geproduceerd, waardoor het prijsniveau lager wordt. Zo komt een maatwerk chocoladedoos al snel binnen handbereik en kunnen onze klanten de met zoveel zorg door hen geproduceerde chocolade producten onderscheidend verpakken. Iets wat tegenwoordig van steeds grotere waarde wordt. Je als ambachtelijke vakman en vakvrouw onderscheiden van de massaproductie waarmee de markt wordt overspoeld. Er voor zorgen dat ‘jouw’ product, wat met zoveel zorg en passie is bereid, opvalt, er ‘uit springt’ en de consument nog maar 1 ding rest: kopen om er vervolgens van te genieten!

Vanwege de voedselveiligheid stelt het verpakken van chocolade specifieke eisen aan de chocoladeverpakkingen. Wij, de Beer Verpakkingen, zijn met deze materie bekend en kunnen u daar goed adviseren. Zodoende krijgt u de chocoladedoos die aan al uw wensen en wettelijke eisen voldoet.

Maatwerk chocolade verpakkingen, en meer

Naast maatwerk chocolade verpakkingen bieden wij, de Beer Verpakkingen, ook een standaard assortiment verpakkingen aan. Vanuit onze webshop www.chocolagiftbox.nl leveren wij de chocolatier, patissier en banketbakker een ruim assortiment chocoladeverpakkingen. Dit assortiment van verpakkingen bestaat uit chocoladedoosjes voor het verpakken van 2 bonbons:
  • 150 gram bonbons
  • 250 gram bonbons
  • 375 gram bonbons
  • 500 gram bonbons.

de Beer Verpakkingen basis chocolade verpakkingen.jpg