Ballotins

Verpakkingen, bijna altijd het sluitstuk van het proces wat begint met de ontwikkeling van een mooi en smakelijk chocolade product. Daar wordt, terecht, veel tijd voor uitgetrokken. De juiste ingrediënten bij elkaar gekozen, veel testen van smaak combinaties om zo te komen tot een perfect chocolade product. Heel logisch dat dit proces zorgvuldig wordt doorlopen en er de tijd voor wordt genomen die er voor nodig is. Het gaat namelijk om dat ene perfecte eindresultaat: een overheerlijk chocolade product.
Dan is het eigenlijk wel vreemd dat de verpakking er zo vaak wat achter aan ‘hobbelt’. Als leverancier van verpakkingen komen wij, de Beer Verpakkingen, dit fenomeen maar wat vaak tegen. En wij weten als geen ander dat juist de keuze van de juiste verpakking ook tijd vergt en zorgt de juiste verpakking ervoor dat het totaal plaatje klopt en de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk toeneemt.

de Beer Verpakkingen ballotin met insteeklipje Hop Stork.jpg
de Beer Verpakkingen ballotins Soetenso.jpg

Juiste keuze ballotin kopen

Natuurlijk kan er even snel een ballotin worden gekocht. Ballotins zijn in een ruim standaard assortiment beschikbaar en ballotins kopen kan bij vele aanbieders. Als haast geboden is werkt dat wellicht goed, als er aandacht moet worden besteed aan de uitvoering en het model van de ballotin is het toch echt raadzaam om aan de keuze ervan iets meer tijd te besteden. Met onze ruim 30 jaar ervaring in de verpakkingsbranche kunnen wij onze klanten uitstekend adviseren bij het maken van deze keuzes. Wij bespreken alle mogelijkheden die er zijn om van een standaard ballotin een mooie maatwerkverpakking te maken. Door kleine aanpassingen aan bijvoorbeeld het model of de grootte van de ballotins ontstaat een geheel eigen verpakking die zoveel meer recht doet aan de overheerlijke inhoud. De verpakking die als laatste ‘aan bod’ komt is uiteindelijk het eerste beeld wat de consument waarneemt. En omdat een eerste goede indruk nu eenmaal maar één keer kan worden gemaakt, is het belang van de juiste bijpassende verpakking dus groot en moet niet worden onderschat.

Eigen bedrukking

Die juiste match hoeft beslist niet altijd een spectaculaire grote aanpassing aan de verpakking te zijn. Vaak zijn het juist de kleine subtiele aanpassingen die het verschil maken. Een sluitklep in plaats van de vier standaard flappen waarmee ballotins in de regel worden gesloten. Of door gebruik te maken van een drukverdeling zoals het aanbrengen van een praegdruk of hotfoil metallic bedrukking. Al deze toepassingen zorgen er voor dat onze klanten hun met zorg bereidde chocolade producten onderscheidend worden aangeboden. En het zal niemand verbazen dat het juist dit onderscheidende vermogen is wat leidt tot meer en succesvollere verkoop. Voor ons ligt daar de grote uitdaging, om onze klanten precies die ballotin te leveren waarmee zij hun chocolade producten onderscheidend aanbieden. In goed overleg luisteren wij naar de ideeën en wensen die onze klanten over de verpakking hebben.

Wij doen vervolgens suggesties en voorstellen en komen zo tot de ideale bijpassende verpakking. Ballotins bestellen wordt op die manier een leuke en inspirerende bezigheid waarbij met veel zorg gewerkt wordt aan een mooi eind resultaat. Door goed en zorgvuldig de juiste afwegingen te maken welke ballotin het beste bij de producten van onze klanten passen, wordt het een juiste match tussen de chocolade en de verpakking.

de Beer Verpakkingen ballotin Lunchcafe de Zoetelaar.jpg
de Beer Verpakkingen ballotin Slattery.jpg

Contact

Bent u als chocolatier, patissier of banketbakker nu ook benieuwd op welke manier wij samen met u tot de ideale ballotin kunnen komen? Aarzel dan niet maar neem contact met ons op. Wij gaan heel graag samen met u aan tafel zitten. Luisteren goed naar uw verhaal en wensen waaraan de ideale ballotin moet voldoen. Op ons kantoor in Leiden hebben wij veel modellen en voorbeelden van ballotins. Het is voor u als klant heel prettig te kunnen zien welke mogelijkheden er zijn om de verpakkingen uit te voeren. Dit werkt inspirerend en maakt het eenvoudiger om tot uw eigen keuzes te komen. Heeft u uw keuze gemaakt, werken wij deze uit tot een daadwerkelijk model van de ballotin. Dit doen wij zodat u de afmeting en uitvoering kunt testen om er zo helemaal zeker van te zijn dat de ballotins bestellen niet leidt tot een teleurstelling omdat bijvoorbeeld de perfecte afmeting toch echt iets kleiner of groter had moeten zijn. Het laten maken van een proefmodel kost wel wat extra tijd maar zorgt voor een goed en succesvol eindresultaat.

Vanzelfsprekend zijn wij op de hoogte van de eisen waaraan een verpakking, die in rechtstreeks contact komt met voedingsmiddelen, moet voldoen.

Levering

Als de levering van de ballotins is gedaan kunnen wij, desgewenst, uw verbruik van de verpakkingen gaan monitoren. Wij houden dit dan voor u bij en kunnen vervolgens op tijd aangeven wanneer het moment daar is om een nieuwe productie van uw verpakking in te plannen. Zo hoeft u zich niet bezig te houden met het moment waarop de ballotins kopen weer aan de orde is grijpt u niet op enig moment mis naar uw verpakkingen. Wij melden u tijdig als het moment van ballotins bestellen is aangebroken. Ook zullen wij u dan vragen of er nog wensen zijn om de uitvoering van de ballotins aan te passen. Is de bedrukking nog correct en actueel, bevalt het gebruik van de verpakking of zijn er verbeter punten die moeten worden uitgewerkt en doorgevoerd.

de Beer Verpakkingen ballotin met insteeksluiting nJoy Chocolate.jpg